Intenzivno usposabljanje za sodobno vodenje podjetij - 4. MODUL: Pogajanja

ŠOLA SODOBNEGA VODENJA PODJETIJ - program, ki s prvim predavanjem 12. januarja že navdušuje podjetnike, bo tokrat udeležencem predstavil področje poslovnih pogajanj. V nadaljevanju lahko preberete več. 

02.02.2024
8.00 - 12.00
velika dvorana OOZ Nova Gorica

Pogajanja so del vsakdanjega življenja doma in na delu. S pogajanji se srečujemo prav vsi, ne glede na to ali imamo opravka s sodelavci, zaposlenimi, vodstvom, kupci, strankami, uporabniki ali dobavitelji. Razširjeno je prepričanje, da so pogajanja vezana na intuicijo. V resnici so pogajalske veščine znanost, dostopna čisto vsakemu posamezniku, ki se je pripravljen angažirati za spoznavanje pogajalskih veščin, taktik in strategij.

V sklopu usposabljanja bodo udeleženci spoznavali pogajalske stile, pridobili znanje o strategijah in taktikah pogajanj, kot so ustvarjanje zaupanja in dodane/nove vrednosti. Na osnovi simulacije bodo udeleženci primerjali pogajalske stile in ugotovili primernost pogajalskih taktik. Udeleženci bodo pridobilii spretnosti in znanje za gradnjo zaupanja, vzpostavitev pristnega odnosa in uporabo etičnih načinov prepričevanja. Udeleženci bodo izpopolnili svoj pogajalski slog za razvoj v sodelovalnega pogajalca.

OPIS IZVAJALKE

Dr. Andreja Pegan je docentka, ki se ukvarja s preučevanjem procesov demokratičnega vladanja evropskih institucij, reform javnega sektorja in njihov vpliv na demokracijo. Pred zaposlitvijo na Univerzi na Primorskem je bila zaposlena na Univerzi Northumbria Newcastle (VB), Trinity Collegeu (Irska) in Univerzi v Luksemburgu. Sodeluje pri poučevanju vsebin s področij komuniciranja in vodenja.

Usposabljanje je organizirano v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, v okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP)« in dodano povezavo: Usposabljanje za vodenje podjetij OOZ Nova Gorica (upr.si)

PO DOGODKU:

Dr. Pegan Andreja nas je soočila s praktičnimi preizkusi, ko smo se morali v dvojicah preizkusiti, kako znamo skozi pogajanja dosegati svoje cilje. Udeležba spet velika in kar nas veseli, redna. Današnja udeležba pa nam še dodatno potrjuje, da se prav vsi zavedajo, kako pomembne so veščine pogajanja, ne le v poslovnem svetu, temveč tudi v zasebnem. Kdaj podajamo ultimate, kakšna izhodišča sploh imamo...? Imamo večjo pogajalsko moč kot druga stran? Izjemne iztočnice v razmislek udeležencem in vse pohvale predavateljici, ki nam je nedvomno podala nove zorne kote gledanja na načine, preko katerih lahko dosegamo svoje lastne cilje. Integrativno ali distributivno – to je vprašanje… Oglejte si utrinke današnjega srečanja v naši galeriji (spodaj).

Galerija fotografij