
Na kulinaričnem popotovanju boste lahko poskusili od jote s klobaso, okusnih vampov s polento, sveže pripravljenih testenin, mesne lasagne, burgerja s solkanskim radičem, pa tudi in nenazadnje - bili priče pisanja naše lokalne kulinarične zgodbe, ki jo že nekaj časa "povzemajo" goriški gostinci in katera je prav z otvoritvijo EPK 2025 dobila priložnost, da se o njej tudi govori - Goriški njoki! Tako kot so jih naše none nekoč pripravljale z ljubeznijo, jih danes s prav takšno predanostjo ustvarjajo goriški gostinci. Okušali bomo lahko različne verzije teh slastnih njokov, kot npr. njoke z divjačino, paradižnikom, s solkanskim radičem in seveda s tradicionalnim golažem! Osnova je ljubezen, vse ostalo pa kreativa posameznega gostinskega ponudnika! Kateri vam bodo najbolj všeč?
A to še ni vse! Ob vrhunski kulinariki bo poskrbljeno tudi za pijačo - ponudniki bodo v ospredje postavili lokalne proizvajalce in poskrbeli, da nihče ne bo ostal žejen. Žlahtno noto pa bodo zagotovili tudi vinarji, ki bodo poskrbeli, da bosta vonj in okus po Goriški pričarala popolno doživetje. Seveda bo ob tem možnost tudi »pikniti« kakšno rezino surovega ali kuhanega pršuta, ker pač Goričani to počnemo in ker brez tega nismo pravi Goričani.
Doživite Goriško kot je treba – začnite pri nas in zaključite pri nas. Za vas bomo v soboto, 8. februarja, na voljo od 11.00 do 22.00 (med Manufakturo in parkom). Tam sredi mesta, oziroma, tam, kjer bo najbolje dišalo. Pripovedujte zgodbo lokalne kulinarike skupaj z nami in praznujte našo goriško dediščino na res poseben način!