PREDAVANJE - VITALNO ŽIVLJENJE V SREDNJIH LETIH

  • Kdaj: 31. Marec 2023 ob 18h
  • Prost vstop
  • Predavatelji: Matjaž Erjavec, Alja Žagar, Mitja Ambroželj
  • Kje: Dvorana v Obrtnem domu v Novi Gorici
  • Vabljeni na predavanje o pomembnosti ohranjanja mišične mase ter moči in zakaj je poleg vadbe za vzdržljivost, kot je tek, kolesarjenje, hitra hoja, hoja v hrib ali vaje za gibljivost, zelo pomembna tudi vadba za moč v srednjih letih.

Obravnavane bodo tudi teme, kot so definicija fitnesa, ali so poškodbe ovira pri vadbah, kako se pravilno prehranjevati in mnogo informacij na temo kakovostnega staranja. Staranje je neizogiben proces, vendar lahko s pravilnim življenjskim slogom vsaj upočasnimo naravne procese in ostajamo vitalni. Da bi ohranili kakovostno življenje in samostojnost, je ključno, da gradimo in ohranjamo mišično maso.

Samo sprehajanje ni dovolj, potrebujemo močnejši stimulans, ki ga moramo vključiti v svoj življenjski slog. Sarkopenija, izguba mišične mase in funkcionalnosti ter osteoporoza lahko privedejo do tveganja za padce in zmanjšano kostno gostoto. Naše mišice igrajo pomembno vlogo pri regulaciji velikosti kosti in kostne gostote ter pri metabolnem zdravju na splošno.

Poleg uživanja dovolj potrebnih mikrohranil in zadostnega vnosa beljakovin, je ključno tudi izvajanje treninga za moč in mišično maso.

Ne prepustimo svoje prihodnosti “usodi” in dovolj zgodaj prevzemimo nadzor in odgovornost nad svojim življenjem. Pridružite se nam in izvedite kako lahko ohranite svojo kvaliteto življenja in samostojnost čim dlje

 

www.cellar-gym.com

FB: https://www.facebook.com/1478439412/videos/236879442130565/

31.03.2023
18. uri
Dvorana v Obrtnem domu