Sekcija gradbincev OOZ Nova Gorica organizira posvet z inšpektoratom RS za delo – Poskrbite, da ste na tekočem, poskrbite za varnost!

Dne 16.11.2023 ob 10.00 bomo v dvorani OOZ Nova Gorica gostili Inšpektorat RS za delo Nova Gorica, s katerim se bo izpostavilo vse ključne tematike s področja zahtev do delodajalca na gradbiščih, trenutne veljavne zakonodaje, pogostih kršitev in kar je ključnega pomena, sledila bo razprava, v katero se bodo lahko udeleženci vključili z lastnimi dilemami, s katerimi se sami srečujejo v svojem vsakdanjiku. Posvet je idealna priložnost, da skupaj razrešimo in odgovorimo na najboj pereča vprašanja, s katerimi se stroka sooča in včasih preprosto nima časa, niti pogojev, da bi se temu lahko posvetila. Iz tega razloga se je tudi sekcija gradbincev OOZ Nova Gorica odločila narediti ta korak in upa, da se bo srečanja udeležil vsak, ki bi si želel biti na tekočem s predpisi in zakonodajo. 

16.11.2023
10:00
velika dvorana OOZ Nova Gorica

Inšpektorat Republike Slovenije za delo opravlja vrsto aktivnosti, med katere se uvršča med drugim tudi nadzor s področja varnosti in zdravja pri delu. Ta zajema neposredno kontrolo objektov in delovnih prostorov, delovnih mest, mikroklime, ugotavljanje pogojev za delo v prostorih in na deloviščih, ustreznost opreme, strojev ter orodij, osebne varovalne opreme, izvajanje zdravstvenih pregledov in podobno.

Ker je gradbišče ˝živo˝ delovno okolje, ki se nenehno spreminja, je tudi področje zdravja in varstva pri delu področje, ki doživlja nenehne prilagoditve pri načinih dela in zakonodaji, zato se je sekcija gradbincev OOZ Nova Gorica z inšpektoratom za delo Nova Gorica dogovorila za skupni posvet, ki bo na voljo in odprt vsem tistim, katerih se področje dotika in seveda vsem, ki ocenjujejo, da je poznavanje tematike zanje smiselna.

Dne 16.11.2023 ob 10.00 bo tako z nami g. Simon Makovec Kržišnik, inšpektor inšpektorata RS za delo, zadolžen na področju varstva in zdravja pri delu. V sklopu posveta se bo izpostavilo zahteve do delodajalca na gradbiščih, trenutno veljavno zakonodajo, pogoste kršitve in kar je ključnega pomena, na voljo bo za vsa vprašanja, ki bodo izhodišče za razpravo.  

Posveta se bo udeležilo tudi podjetje Zi-Vp Inženiring-Varnost pri delu d.o.o., ki ponuja določen segment storitev, ki so zahtevane po zakonu.

Kot pravi predsednik sekcije gradbincev, Siniša Lozar, je omenjen posvet zgolj eden izmed dogodkov iz niza izobraževanj omenjenega področja. V letu, ki je pred nami, bodo sledili še drugi dogodki, o katerih bosta javnost in stroka pravočasno obveščeni. Naj spomnimo, da se tudi že zbirajo prijave za tečaj prve pomoči za gospodarske subjekte. Tečaj, ki ga ne gre zamuditi, v kolikor ga še niste opravili, oziroma, bo od zadnjega datuma preteklo kmalu 5 let. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Posvet, na katerega vas vabimo, ni omejen samo na člane OOZ Nova Gorica. Namenjen je VSEM, katerih se področje dotika. Vljudno prosimo, da se zavoljo evidentiranja števila prisotnih, prijavite preko spletnega OBRAZCA.

Dobimo se v četrtek 16. novembra ob 10.00 v dvorani Območne obrtno podjetniške zbornice Nova Gorica.

Vljudno vabljeni!