Vljudno vas vabimo na 15. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v znamenju tradicije ter inovativnosti in se bo letos odvijalo v Novi Gorici.

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira tradicionalno 15. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek, 13. 11. 2023 V Novi Gorici. Letošnje srečanje bo potekalo v okviru Dnevov Slovenskega turizma 2023 in GTZ Slovenije.

13.11.2023
15,00
Nova Gorica

Tudi v okviru letošnjega srečanja bodo predstavljene zanimive strokovne teme. Srečanje gostincev bo letos v znamenju tradicije in inovativnosti. O tem bomo spregovorili v osrednjem delu na OKROGLI MIZI z naslovom »Tradicija in inovativnost – prihodnost slovenske gastronomije«, kjer se nam bodo pridružili zanimivi gostje. Popoldan bo Marcela Klofutar z gosti govorila, kako lahko gostinci postajamo partnerji in ne konkurenti.

Po odmoru bo kratko predavanje o Novostih na področju evidenc delovnega časa. Popoldan bo sledila Okrogla miza v organizaciji TGZS z naslovom Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki.

Kot vsako leto bomo tudi letos popoldan podelili priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu.

V ponedeljek zvečer sledi druženje z večerjo v Restavraciji Primula, kjer bomo poleg različnih vin okušali jedi Restavracije Primula s posebnim gostom Tomažem Kavčičem in gostilno Alla Luna iz stare Gorice.

V torek opoldan bomo organizirali KULINARIČNO TURO po stari Gorici. V stari Gorici številni gostinski lokali ponujajo veliko gastronomskih užitkov – nekaj le-teh bomo okusili, ter hkrati doživeli utrip starega mesta.

Vljudno vabljeni!


Patricija Furlan, Predsednica Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

 

PROGRAM za ponedeljek 13. november 2023 (Hotel Perla – Nova Gorica)

Prijavite se lahko preko Spletne prijave.

Rok za prijavo je 7.11.2022 oziroma do zasedbe prostih mest
 

8.30 - 9.30

Registracija udeležencev in druženje ob kavi z razstavljavci v Hotelu Perla in Vipavski zajtrk
 

9.30 - 10.00

Pozdravni nagovori

 

10.00 – 11.30

OKROGLA MIZA: Tradicija in inovativnost - prihodnost slovenske gastronomije
»Pomen gostiln v slovenski gastronomiji – in Gostilna Slovenija«
Moderator okrogle mize: Gašper Puhan, JRE

Sodelujejo:

  • Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem pri MGTŠ
  • Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec
  • Jorg Zupan, Obedovalnica Aftr, Bistro Breg
  • Lokanda Devetak

 

11.30 - 12.30

Odmor s pršutom in druženje s pokrovitelji in razstavljavci

 

12.30 - 12.55

Novosti na področju evidenc delovnega časa,

Nina Ličar, univ.dipl.pravnica, svetovalka-specialistka pri OZS

  • kakšne spremembe nam prinaša novela zakona na področju evidenc
  • kako pravilno voditi evidenco o izrabi delovnega časa po novem
  • kdaj je evidence potrebno voditi elektronsko ter kje in kako se evidence hranijo

12.55 – 13.00

Evidenca delovnega časa v praksi, Kako bo izgledalo evidentiranje v praksi, Janko Kuhar, POS Elektronček – zlati pokrovitelj
 

13.00 –14.00

Pogovor Marcele Klofutar z gosti:

Kako gostinci postajamo partnerji in ne konkurenti!

14.00 - 15.00

Kosilo in druženje – Okusi Goriške v restavraciji Hotela Perla

 

15.00 – 16.00

Okrogla miza: Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki (v organizaciji TGZS) Lokacija: Dvorana Pinta Hotela Perla
Sodelujoči:

  • Iztok Leskovar, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje
  • Adelija Perne, ravnateljica Srednje šole Izola
  • Andrej Regoršek, direktor gostinstva, Sava Turizem, Terme 3000 Moravske Toplice
  • Miran Ojsteršek, kuharski mojster, Gostilna Oštirka, Celje
  • Uroš Štefelin, kuharski mojster, Hiša Linhart, Radovljica
  • Dominik S. Černjak, direktor, Jasna Chalet & Resort

 

16.30 – 18.30

Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubilejev v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS
 

19.00

Aperitiv v Restavraciji Primula - Soška cesta 40, 5000 Solkan

 

19.30

Večerja in druženje v Restavraciji Primula z vinarji (Tomaž Kavčič, Movia, …)

z naslovom »Letos smo malo čez mejo«
Jedi pripravljajo restavracija Primula, Tomaž Kavčič in Alla Luna
 

Pokrovitelji srečanja: Slovenska turistična organizacija, Pos Elektronček d.o.o., Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN, SAZAS, Winterhalter d.o.o..