NUJNO - Tekstilci, grafičarji, gostinci, frizerji, kozmetiki!

Strokovne sekcije vzdrževalcev tekstilij, fotografov in grafičarjev, gostincev, frizerjev, kozmetikov, tekstilcev ter predelovalcev kož pri OZS organizirajo v četrtek 9.3.2023 ob 14.00 uri  brezplačni strokovni spletni seminar s Katarino Železnik Logar o embalaži in odpadkih.

07.03.2023

Naslov predavanja:

 • Obveznosti na področju embalaže
 • Novosti na področju zakonodaje o odpadkih in poročanje o odpadkih

 

Seminar je za člane navedenih sekcij brezplačen, za ostale pa je cena 55,00€ (DDV vključen), prijava je obvezna. Prijavite se preko spletne prijavnice s klikom na P R I J A V A !

Rok za prijavo je do 8.3.2023 oziroma do zapolnitve prostih spletnih mest.
Povezavo na spletni dogodek boste prejeli pred spletnim dogodkom, predvidoma dopoldan na dan dogodka.

 

Na spletnem seminarju se boste seznanili z Obveznostmi na področju embalaže (embalaža, servisna embalaža, obveznosti, komu poročamo, kdaj je potrebno imeti pogodbo). Drugi del bo namenjen za podjetja, ki opravljajo dejavnost pri katerih nastajajo odpadki. Seznanili se boste z zakonodajnimi novostmi, roki za ureditev in načinom priprave letnega poročila o odpadkih. Letna poročila je potrebno oddati najkasneje do 31.3.2023.

Nekaj dodatnih informacij za GOSTINCE - obveznosti v povezavi z embalažo in z odpadki.:

Gostinci – Kdaj imate obveznosti v povezavi z EMBALAŽO:

 • ali v tujini kupujete npr. prašek, živila ipd.
 • ali v tujini kupujete servisno embalažo (škatle za pizze, lončke za kavo za enkratno rabo …).

V naštetih primerih morate imeti pogodbo z eno od družb za ravnanje z odpadno embalažo in biti vpisani v evidenco pri Agenciji RS za okolje.

Gostinci – kdaj imate obveznosti v povezavi z ODPADKI:

 • Poročanje o odpadkih do konca marca je potrebno če ste v letu 2022 imeli 10 ali več zaposlenih (ne glede na vrsto zaposlitve, velja tudi za študente in druge) in ste vsaj en odpadek oddali z evidenčnim listom (npr. organske kuhinjske odpadke, jedilna olja)
 • Potrebno je vodenje mesečne evidence o nastajanju odpadkov – imate 10 ali več zaposlenih in oddajate odpadke z evidenčnim listom (npr. organske kuhinjske odpadke, jedilna olja)

 

PROGRAM seminarja – on line preko zooma

 

 

 

 

14.00 – 14.30

Obveznosti na področju embalaže,

Obveznosti na področju embalaže (embalaža, servisna embalaža, obveznosti, komu poročamo, kdaj je potrebno imeti pogodbo)

 

 

14.30 – 15.15

Novosti na področju zakonodaje o odpadkih in poročanje o odpadkih

 • Nova Uredba o odpadkih, evidence o nastajanju odpadkov
 • Ravnanje z odpadki pri izvirnih povzročiteljih odpadkov (ločevanje odpadkov, označevanje posod, dodelitev klasifikacijskih številk …)
 • Ravnanje s specifičnimi vrstami odpadkov
 • Spremembe v vsebini Načrta gospodarjenja z odpadki
 • Priprava in oddaja letnega poročila o odpadkih za izvirne povzročitelje odpadkov (kdaj in kako lahko poročamo preko sistema IS ali preko tabele xls)
 • Vprašanja udeležencev, ki jih lahko posredujete po e-pošti še pred izobraževanjem na mail adrijana.poljansek@ozs.si ali vlasta.markoja@ozs.si
 •  
       

 

Prijava: Udeležba na dogodku je za člane BREZPLAČNA, predhodna prijava je obvezna (klik na moder gumb - P R I J A V A ! in ne po elektronski pošti). Vsi prijavljeni boste na dan seminarja na vaš e-naslov prejeli povezavo na spletni dogodek. Prosimo, da se prijavite 10 min pred začetkom.

Rok za prijavo je 8.3.2023 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Predavala bo Katarina Železnik Logar, IVD Maribor.

Cena: Seminar je za člane zbornice in njihove zaposlene brezplačen. Za ostale je cena 55,00€ (vključuje DDV).

Kdaj: četrtek, 9.3.2023 ob 14.00 uri do predvidoma 15.15 ure

Kje: Preko spletne platforme Zoom

Komu je seminar namenjen? Seminar je namenjen zgoraj navedenim sekcijam in pri delu uporabljajo embalažo, servisno embalažo ali uvažajo izdelke. Drugi del bo namenjen za podjetja, ki opravljajo dejavnost pri katerih nastajajo odpadki. Seznanili se boste z zakonodajnimi novostmi, roki za ureditev in načinom priprave letnega poročila o odpadkih.

KOTIZACIJA (nečlani): Za prijavljene, ki niso člani zbornice, je kotizacijo potrebno plačati na transakcijski račun OZS, Celovška 71, Ljubljana, NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200027-davčna številka, koda namena OTHR
- Potrdilo o plačilu se posreduje na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali adrijana.pojansek@ozs.si. Pisne odjave so možne do 8.3.2023, po tem terminu kotizacije ne vračamo.

Za člane OZS in pri njih zaposlene je strokovni seminar brezplačen (Potrebna le predhodna prijava.) Stroške se krijejo iz strokovnih sekcij pri OZS.

Dodatne informacije: