OKUSI BREZ MEJA - FESTIVAL 1.9.2022 v Novi Gorici

Na OOZ Nova Gorica se spet pripravljamo na FESTIVAL OBRTI IN PODJETNIŠTVA, letošnja edicija bo še bolj bogata in razširjena. Za cel prvi šolski dan, 1.9.2022 smo rezervirali center mesta Nova Gorica (v ta namen bomo ponovno zaprli osrednjo Kidričevo ulico, dogajanje pa razširili čez cel center mesta).

Gostinci, združeni v Sekciji za gostinstvo in turizem, si letos želimo narediti še korak naprej in pripraviti gastronomski festival OKUSI BREZ MEJA 2022, ki bo trajal od 11.00 do 21.00. Gre za prodajni festival, kjer ni miselnih omejitev v sestavinah, okusih in ponudbi, a vendarle s poudarkom na LOKALNI gastronomski zgodbi.

29.07.2022

Spoštovani gostinci in gostinke, ter ponudniki surovin in sladic!

Težko obdobje je za nami in še težje pa pred nami. Zadnje dni gledamo, kako nam Kras izginja izpred oči pod ognjenimi zublji, a vendar se kaže upanje, da če stopimo skupaj lahko premikamo meje.

Vsem je poznan FESTIVAL GORIŠKE OBRTI IN PODJETNIŠTVA, ki se ga obeležuje 1.9. 2022 v centru Nove Gorice. Do sedaj smo gostinci vedno dokazali, da smo del goriške obrti in podjetništva, ko smo se predstavljali na omenjenem festivalu. A gostinci združeni v sekciji Gostinstvo in turizem pri OOZ Nova Gorica, si želimo več, želimo narediti korak naprej z vsemi vami, dragi kolegi.

Zato smo skupaj staknili glave in sedaj vam lahko ponosno povemo in ob tej priliki tudi povabimo k skupnemu sodelovanju na novemu gastronomskem festivalu OKUSI BREZ MEJA 2022 v osrčju Nove Gorice dne 1.9.2022 med 11 in 21h.

Okusi brez meja, je prodajni festival (vsak ponudnik ima svojo blagajno in cenik), ki bo presegal današnje okvirje miselnosti. Gre za okvir, kjer ni miselnih omejitev v sestavinah, okusih in ponudbi, a vendarle s poudarkom na LOKALNI gastronomski zgodbi. Zato, spoštovani gostinci, proizvajalci, etc vabimo vas na nov festival OKUSI BREZ MEJA z naslednjo vsebino:

  1. Začetek festivala ob: 11 h,  lokacija zeleni Bevkov park ob spomeniku Franceta Bevka v Novi Gorici
  2. Ob 13 h kosilo za povabljene goste na temo ˝OKUSI BREZ MEJA˝
  3. Ob 14 h tekmovanje županov in mladih v pripravi najboljšega smootija ˝OKUSI BREZ MEJA 2022˝
  4. Ob 16 h  ČAS ZA OKUSE BREZ MEJA 


Ker je Vipavska dolina znana kot rajska dolina – rajski vrt (zelenjava, sadje, meso, vino) smo zasnovali letošnjo temo gastronomske ponudbe na MESU (toplotna obdelava) in ZELENJAVE (enolončnica), naj vas opomnim, da vsak bo svoj krožnik prodajal!

Želimo si, da nam v najkrajšem možnem času (najkasneje do 5.8.2022) potrdite vašo prisotnost in vašo ponudbo, ker mesta sodelujočih ponudnikov so omejena, saj gradimo na temo butičnosti in edinstvenosti. Zato, naj bo vaša ponudba tudi temu primerno obarvana.

Ob tem naj vas opomnimo, kdor si želi imeti ob sebi svojega vinarja (obvezno mora biti vinar osebno prisoten na stojnici in imeti svojo ali skupno blagajno), naj ob potrditvi sodelovanja pripiše ime vinarja in njegovo ponudbo vin za ta dogodek.

Festival bo od 15h dalje podprt z ulično glasbo Suho cvetje iz Vipavske doline.

Sam dogodek bo predstavljen medijem in strokovnim novinarjem v sredo 24.8.2022 cca ob 10h. Lokacijo vam bomo naknadno sporočili.

Pristojbina sodelovanja za nečlane sekcije gostincev pri OOZ NG je 50 € ali včlanitev v OOZ Nova Gorica, za člane sekcije je poravnano z članarino. Pristojbina gostincem zagotavlja stojnico, električni priključek in enoten servirni pribor, vinarjem pa zagotavlja stojnico in led za ohladitev vina.

Dostop do prizorišča je do 11h iz rondoja pri nebotičniku po sistemu PRIPELJI - RAZLOŽI – ODPELJI!

Zato spoštovani kolegi in kolegice, ne gre zamuditi izjemne priložnosti sodelovanja in razvoja na festivalu OKUSI BREZ MEJA 2022 – Nova Gorica!

Ps: če imate prijatelje, znance za katere mislite, da bi bilo dobro (lokacija ponudnikov ni pomembna), da bi sodelovali, vas prosimo, da jim nemudoma posredujete to informacijo.

Prijavite se Aleksandru Mladovanu na gsm 031 894 694 ali po e-pošti roberta.fortuna@ozs.si 

Poglejte si kratek posnetek lanskega festivala: https://www.youtube.com/watch?v=DvFjHBXWuTg&t=24s

 

 

Galerija fotografij