Viatoria-Gredič odprla vrata - nova briška gastronomska zgodba z družinskim podpisom

10. aprila se je v čarobnem okolju Goriških brd uradno odprla nova kulinarična destinacija – Viatoria-Gredič. Gre za petični gostinski lokal, ki se s svojo edinstveno zgodbo umešča med najzanimivejše novosti slovenske gastronomske scene.

12.04.2025

Na enem najlepših briških gričev se v Dvorcu Gredič prepletajo vrhunska kuhinja, lokalna vina, izjemna arhitektura in brezčasna briška pokrajina. Za Viatorio stojita priznana kulinarična mojstra, oče in sin, Matjaž in Matija Cotič, ki ju širša javnost že pozna po uspešni zgodbi Koče na Kokoški – priljubljenem zavetišču za pohodnike in ljubitelje domačih štrukljev – ter gostilnici Marenda pr’Cotič. Tokrat se podajata na novo življenjsko pot, kjer ostajata zvesta temeljem: kakovostnim lokalnim sestavinam, svežini in spoštovanju tradicije, a hkrati posegata po drznejših, inovativnih kulinaričnih pristopih.

Na dan odprtja so Viatorio obiskali številni obiskovalci, med katerimi so bila ugledna imena lokalnega gostinstva, vinarski mojstri, zvesti gosti in ne nazadnje tudi predsednik OOZ Nova Gorica, Primož Černic, ter predsednik Sekcije gostincev OOZ Nova Gorica, Saša Golob.  V prijetnem ambientu dvorca, z razgledom na gričevnato pokrajino in vinograde so nazdravljali novemu poglavju Cotičeve kulinarične zgodbe. Posebnost Viatorie je tudi vinska klet, ena najlepših v regiji, ki ni zgolj prostor za hranjenje dragocenih vin, temveč bo gostila tudi posebne dogodke, degustacije in zasebna druženja.